Uma semana com a Montis

A week with Montis conservation

When I saw the advert for the conservation work week with Montis I didn't know what to expect but the very helpful Margarida cleared all my doubts. What made me decide to go for it was the mixture of workshops and practical tasks as well as the fact that we would be staying in a small village. I wanted to experience a bit of Portuguese rural life!

The workshops were of high quality and really interesting (bio- engineering, bat- capture and ID, invasive plant species and sounds of the forest). It was also great to put the theory into practice. The work wasn't too strenuous but it was the heat that made it difficult to do too much. Everything was very chilled and we could have as many breaks as we needed.
The other participants were very nice and Montis staff were dedicated and thoughtful. I'd recommend this to anyone who likes nature and being outdoors.

From: Ute Villacencio (participant of the 2019 Internacional Montis Workcamp)



"Uma semana com a Montis

Quando vi a publicidade para uma semana de trabalho para a conservação com a Montis não sabia o que esperar mas a Margarida tirou-me todas as minhas dúvidas. O que me fez decidir ir foi a mistura de workshops e actividades práticas bem como o facto de que ia ficar alojada numa pequena aldeira. Queria experimentar um pouco da vida rural portuguesa!

Os workshops foram de alta qualidade e muito interesantes (engenharia natural, captura de morcegos e identificação, plantas invasoras, sons da floresta). Também foi óptimo pôr a teoria em prática. O trabalho não foi extenuante mas foi o calor que tornou difícil a elaboração das tarefas. Tudo foi muito tranquilo e podíamos fazer tantas pausas como precisassemos.
Os outros participantes eram muito simpáticos e a equipa da Montis foi dedicada e atenta.

Recomendo isto a todos os que gostam de natureza e estar ao ar livre."

De: Ute Villacencio (participante do Campo de Trabalho Internacional da Montis 2019)
Atividade no âmbito do projeto "Era necessário trazer fogo e alimento" financiado pelo Fundo Ambiental.

Comentários